Kaakklachten of aangezichtspijn?

De meest voorkomende kaakklachten zijn pijnlijke of vermoeide kauwspieren, een verminderde of asymmetrische mondopening en knappende of knisperende kaakgewrichten. Klachten van de kaak kunnen leiden tot allerlei beperkingen in dagelijkse activiteiten, zoals gapen, eten of praten. Maar de klachten kunnen indirect ook leiden tot problemen bij werk, in het gezin of het sociale leven.

Kaakklachten kunnen voortkomen uit problemen van de tanden en het gebit zelf, maar ook vanuit de spieren of zenuwen die door de nek en het hoofd lopen. Als uitgesloten is dat de kaakklachten voortkomen uit een probleem van de tanden en het gebit zelf, kan een fysiotherapeut gespecialiseerd in kaak- en aangezichtsklachten helpen.

Een fysiotherapeut helpt bij het ontspannen van de spieren, het vergroten van de bewegelijkheid van de nek en het verminderen van zenuwpijn. Daarnaast geeft de fysiotherapeut ook tools mee. Niet alleen om de spieren zelf in ontspanning te houden en de zenuwpijn tegen te gaan, maar tools kunnen ook helpen bij het omgaan met stress.